برگزاری کنگره بین‌المللی بی بی حکیمه، گامی در جهت ترویج فرهنگ رضوی ضرورت تکمیل نظام حمایتی زنان سرپرست خانوار| بانوان، ظرفیت بالایی برای نقش‌آفرینی اقتصادی در بستر خانواده دارند مادران بخوانند| ضرورت تشخیص زودهنگام علائم تأخیر رشدی و پردازش حسی در کودکان رویکرد نوین و تحول‌آفرین کمیته امداد امام خمینی (ره) | حمایت معیشتی و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار دعوت از ۲ دختر فوتسالیست مشهدی به اردوی تیم‌ملی بزرگ‌سالان اجرای «پدربزرگ و مادربزرگ‌های معنوی» برای کودکان ۷ تا ۱۲ ساله در بهزیستی| یک پیوند معنوی که در ۲۵ مرکز شبانه‌روزی عملیاتی می‌شود آیا ابتلا به زوال عقل در زنان و مردان یکسان است؟ «آرزو‌های قشنگ»، گروهی کوچک که از مشهد به یک خانواده ملی تبدیل شد| جزئیاتی از یک امیدآفرینی برای مردم ۲۵ هزار نوزاد در البرز غربالگری تیروئید شدند حمایت از زنان روستایی با صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان تنوری که با معجزه عشق به وطن روشن شد؛ مادربزرگ ۷۰ ساله مشهدی به نیت شهدا نان می‌پزد + فیلم و عکس ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید علی درویشی «روضه‌ای در خانه با عطر دانایی» | روایت بانوان محله شهیدقربانی که روضه را به کلاس اندیشه تبدیل کردند روایت مادر و همسر شهید رضا رک‌جان؛ از پیدا کردن مادر تا جاویدالاثر شدن در ناو دنا + عکس پرداخت بیش از ۳ همت تسهیلات ازدواج در زنجان طی سال گذشته آیا روش‌های پخت‌وپز با حرارت بالا، سرطان زا است؟ صعود ۳ پله‌ای تیم ملی والیبال زنان در رده‌بندی جهانی جزئیاتی از نحوه دریافت تسهیلات توسط بانوان سرپرست خانوار بدون ضمانت انگیزه و آمادگی بازیکنان ملاک دعوت به تیم ملی فوتسال بانوان است| دعوت از ۳ بازیکن از لیگ دسته اول
سرخط خبرها
لزوم اولویت‌بندی مواد قانون جوانی جمعیت | ایران از نظر مرخصی زایمان جزو سخاوتمندترین کشور‌های دنیاست

لزوم اولویت‌بندی مواد قانون جوانی جمعیت | ایران از نظر مرخصی زایمان جزو سخاوتمندترین کشور‌های دنیاست

  • کد خبر: ۳۲۷۹۰۲
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۶
دبیر ستاد ملی جمعیت ایران با اشاره به اینکه مسئله جمعیت در ایران به ابربحران تبدیل شده، بر لزوم اولویت‌بندی مواد قانون جوانی جمعیت تأکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مرضیه وحید دستجردی با اشاره به اینکه مسئله جمعیت در حقیقت ابربحران کشور است و شاید ما هیچ بحرانی را به اندازه جمعیت نداشته باشیم که چالش‌برانگیز باشد؛ حتی مسئله آب هم راهکارهای فراوانی برای حل مسئله دارد، اظهار کرد: مسئله جمعیت چون یک مسئله چندوجهی است و به‌راحتی قابل حل نیست. تنها ما در دنیا با این مسئله روبه‌رو نیستیم. نزدیک به ۸۳کشور مثل ما زیر سطح جایگزینی جمعیت حرکت می‌کنند؛ بنابراین باید گفت که این یک ابربحران جهانی است.

وی با تاکید بر اینکه اگر برنامه‌ریزی‌های خوبی داشته باشیم، سیاست‌های جمعیتی ما موفق خواهد بود. پنجره جمعیتی ایران در سال ۱۴۲۵بسته می‌شود و اگر فرصت‌سوزی نکنیم، می‌توانیم از این موقعیت استفاده کنیم و دیگر نیاز به مهاجرپذیری نخواهد بود، یادآور شد: قانون جوانی جمعیت ۷۳ماده و ۲۰۰تکلیف دارد و با توجه به محدودیت اعتبارات در ایران بهتر است که تعداد محدودتری از قوانین اولویت‌بندی و اعتبارات در این زمینه‌ها هزینه شوند که بدون شک موفقیت بیشتر نسبت به ۳سال گذشته رقم خواهد خورد.

دبیر ستاد ملی جمعیت با بیان اینکه مواد قانون جوانی جمعیت باید اولویت بندی شود، تصریح کرد: اولا اینکه تسهیلات ازدواج و فرزندآوری که خیلی مهم است و در حال پرداخت هستیم را ادامه دهیم. مسکن برای مردان در فرزندآوری مهم است. همچنین اگر در قوانین اشتغال برای زنان که نیمی از کارکنان دولت هستند، انعطاف ایجاد کنیم، موانع فرزندآوری کمتر می‌شود؛ همانطور که دنیا این کار را کرده است.

وحید دستجردی با اشاره به اینکه درمورد مرخصی زایمان جزو سخاوتمندترین کشورهای دنیا هستیم و ۹‌ماه مرخصی با ۷۰درصد حقوق می‌دهیم که خدا را شکر اخیرا مرخصی ۲هفته‌ای آقایان هم قرار است تصویب شود و اگر بتوانیم زمان آن را بیشتر هم می‌کنیم. بدین گونه ۲اتفاق می‌افتد؛ هم ارتباط پدر با فرزند مستحکم‌تر می‌شود و هم زن وقتی می‌بیند که همسرش در کنار او فرزندداری می‌کند برای بارداری دوم تشویق می‌شود، ادامه داد: همچنین ما باید مسئله مهدکودک را حل کنیم؛ موضوعی که در قانون به آن اشاره مستقیم شده است. الان فقط ۳۲دستگاه مهدکودک دارند که تعدادی از آنها از سابق فعالیت داشتند. از طرفی کمک هزینه مهدکودک ۳۰۰هزار تومان است. در مجموع ما دنبال این هستیم که بیشتر به چنین مواد قانونی پرداخته شود.

وی بیان کرد: مسئله سلامت جنین یک مسئله علمی است. ما یک غربالگری اولیه داریم که یک سونوگرافی و آزمایش خون است که هفته دهم یا یازدهم انجام می‌شود؛ غربالگری دوم هم با همان روش در هفته شانزدهم صورت خواهد گرفت. وقتی یک مادری این دوغربالگری را که بخشی از هزینه آن را بیمه‌ها پرداخت می‌کردند، انجام می‌داد، خیالش راحت می‌شد که فرزندش سالم است؛ پس بنابراین به‌نظر من این سیاست درستی است که غربالگری انجام شود؛ چراکه فرد اطمینان پیدا می‌کند فرزندش سالم است و تشویق می‌شود که فرزند بیاورد.

منبع: روزنامه همشهری

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.